Grillikauden kasvisvartaat
Annosmäärä
Ohje
- 12 kirsikkatomaattia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 150 g herkkusieniä
- 1 paprika
- 6 kypsää tai puolikypsäksi keitettyä perunaa
- 2 sipulia
- 1.5 rkl balsamietikkaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- hienonnettua timjamia tai muuta tuoreyrttiä
- puisia tai metallisia grillivartaita
- Liota puisia grillivartaita puolisen tuntia vedessä, jotta ne kestävät kuumassa grillissä syttymättä tai käytä metallisia vartaita.
- Yhdistä marinadin ainekset kulhoon sekoittaen.
- Huuhtele vihannekset. Paloittele kesäkurpitsa vartaisiin sopiviksi lohkoiksi, samoin paprika, perunat ja sipulit. Varhaisperunat ja pienet nippusipulit voit käyttää kokonaisina tai puolikkaina.
- Lisää kasvikset kulhoon ja sekoita, jotta marinadi levittyy niille. Kasvikset voivat odottaa grillausta marinadissa esimerkiksi puolisen tuntia.
- Pujota kasvikset vartaisiin ja säästä kulhoon jäävä marinadi. Grillaa joko uunin grillivastusten alla tai ulkogrillissä keskilämmöllä välillä käännellen ja marinadilla sivellen.
- Tarjoa grillatun lihan, kalan tai makkaran kanssa niin, että vartaiden sisältö kattaa lautasesta kolme neljännestä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti