Hae reseptiä

Grillikauden kasvisvartaat

Annosmäärä
Ohje
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 paprika
  • 6 kypsää tai puolikypsäksi keitettyä perunaa
  • 2 sipulia
Marinadiin
  • 1.5 rkl balsamietikkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hienonnettua timjamia tai muuta tuoreyrttiä
Lisäksi
  • puisia tai metallisia grillivartaita
  • Liota puisia grillivartaita puolisen tuntia vedessä, jotta ne kestävät kuumassa grillissä syttymättä tai käytä metallisia vartaita.
  • Yhdistä marinadin ainekset kulhoon sekoittaen.
  • Huuhtele vihannekset. Paloittele kesäkurpitsa vartaisiin sopiviksi lohkoiksi, samoin paprika, perunat ja sipulit. Varhaisperunat ja pienet nippusipulit voit käyttää kokonaisina tai puolikkaina.
  • Lisää kasvikset kulhoon ja sekoita, jotta marinadi levittyy niille. Kasvikset voivat odottaa grillausta marinadissa esimerkiksi puolisen tuntia.
  • Pujota kasvikset vartaisiin ja säästä kulhoon jäävä marinadi. Grillaa joko uunin grillivastusten alla tai ulkogrillissä keskilämmöllä välillä käännellen ja marinadilla sivellen.
  • Tarjoa grillatun lihan, kalan tai makkaran kanssa niin, että vartaiden sisältö kattaa lautasesta kolme neljännestä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti