Hae reseptiä

Aasialainen sieni-kasvisvokki

Aasialainen sieni-kasvisvokki
Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 0.5 tuoretta chiliä
  • 1 paprika(a)
  • 1 porkkana(a)
  • 150 g siitake- tai herkkusieniä
  • 350 g valko- tai kiinankaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • tilkka hunajaa tai inkiväärisiirappia
  • tuoretta basilikaa tai persiljaa
  • paahdettuja, kuorittuja maapähkinöitä
  • Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi tai höylää porkkanasta ja kaalista kuorimaveitsellä tai vihannesleikkurilla ohuita, leveitä lastuja pitkittäin. Viipaloi sienet.
  • Kuumenna vokkipannu tai tilava paistinpannu ja lisää pohjalle öljyä. Lisää ainekset pannulle luettelon mukaisessa järjestyksessä. Kääntele aineksia ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät napakan kypsiksi.
  • Mausta vokkiruoka kalakastikkeella, joka korvaa suolan. Pyöristä maku hunajalla tai siirapilla. Lisää lopuksi tuoretta yrttisilppua ja pähkinöitä.
  • Tarjoa lisänä nuudeleita tai riisiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet