Aasialainen sieni-kasvisvokki
Annosmäärä
Ohje
- 1 sipuli
- 0.5 tuoretta chiliä
- 1 paprika(a)
- 1 porkkana(a)
- 150 g siitake- tai herkkusieniä
- 350 g valko- tai kiinankaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- tilkka hunajaa tai inkiväärisiirappia
- tuoretta basilikaa tai persiljaa
- paahdettuja, kuorittuja maapähkinöitä
- Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi tai höylää porkkanasta ja kaalista kuorimaveitsellä tai vihannesleikkurilla ohuita, leveitä lastuja pitkittäin. Viipaloi sienet.
- Kuumenna vokkipannu tai tilava paistinpannu ja lisää pohjalle öljyä. Lisää ainekset pannulle luettelon mukaisessa järjestyksessä. Kääntele aineksia ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät napakan kypsiksi.
- Mausta vokkiruoka kalakastikkeella, joka korvaa suolan. Pyöristä maku hunajalla tai siirapilla. Lisää lopuksi tuoretta yrttisilppua ja pähkinöitä.
- Tarjoa lisänä nuudeleita tai riisiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet