Hae reseptiä

Appelsiinimarinoidut kalkkunavartaat

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g kalkkunanfileetä
  • 1 punasipuli(a)
  • 1 punainen paprika
  • 1 mango(a)
Marinadiin
  • 1 appelsiini
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
Kastike
  • 1.5 dl vettä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl tummaa kastikesuurusta (maizena)
  • Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.
  • Paloittele kalkkunanfilee noin 1×1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  • Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi.
  • Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa isoiksi paloiksi.
  • Kuori mango ja poista kivi keskeltä. Pilko myös mango isoiksi paloiksi.
  • Kokoa kasviksista ja kalkkunanpaloista vartaat.
  • Tee marinadi: Pese appelsiini hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu.
  • Sekoita appelsiinimehuun raastettu appelsiininkuori, inkivääri, öljy, balsamietikka ja mausteet.
  • Sivele vartaat marinadilla ja anna marinoitua 2 – 3 tuntia.
  • Kaada yli jäänyt marinadi kattilaan, lisää vesi ja soija. Kuumenna liemi ja lisää kastikesuurus. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti.
  • Grillaa vartaita ulkogrillissä tai uunissa, noin 5 minuuttia joka puolelta.
  • Tarjoa vartaat kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen kasvisten kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Hedelmät, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät