Hae reseptiä

Aasialainen kaali-viherpapusalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 100 g keräkaalia
  • 1 porkkana
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • Suikaloi tai raasta kaali ja porkkana. Höyrytä tai keitä pakastepapuja minuutin ajan ja jäähdytä pavut nopeasti, esimerkiksi kylmässä vedessä tai jäiden päällä.
  • Sekoita öljy, omenaviinietikka ja suola kaalin ja porkkanan joukkoon huolellisesti. Lisää pavut ja persilja ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.

Vinkki: Voit tarjota salaatin lisäksi paahdettuja auringonkukansiemeniä:
2 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl soijakastiketta
Paahda siemeniä 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes siemenissä on kauniin ruskea värisävy. Otettuasi siemenet uunista sekoita niihin mausteeksi soijakastiketta. Sekoita hyvin ja ripota salaatin pinnalle tai tarjoa erikseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Palkokasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet