Hae reseptiä

Intialainen perunapannu

Annosmäärä
Ohje
  • 4 kpl kiinteämaltoista perunaa
  • 1 kpl pieni kukkakaali
  • 1 kpl punasipuli
  • 3 kpl lehtisellerin vartta
  • öljyä
  • 2 rkl currytahnaa tai 3 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (tuoretta chiliä ohuina suikaleina)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • Pese perunat ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 10 – 15 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi.
  • Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi, hienonna punasipuli ja viipaloi lehtiselleri. Kuumenna paistokasarissa tai vokkipannulla öljy. Lisää currytahna ja paprikajauhe (ja chili). Kuumenna mausteita hetki pannussa.
  • Lisää perunakuutiot ja pienet kukkakaalin nuput muutamassa erässä. Kääntele kasviksia muutaman kerran paistamisen aikana. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa vielä lehtiselleriviipaleet ja sipulikuutiot.
  • Kypsennä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet. Lisää kookoshiutaleet ja suola. Kuumenna.
  • Koristele valmis ruoka hienonnetulla korianterilla.
  • Mausteisia perunoita voi tarjota broilerin lisäkkeenä tai sinällään kasvisruokana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Kaalit, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät