Grillatut kasvisnyytit
Annosmäärä
Ohje
- 8 varhaisperunaa
- 1 nippu(a) varhaissipulia varsineen
- 4 porkkanaa
- 2 naurista
- 4 rkl voita tai öljyä
- 4 rkl valkoviiniä
- suolaa
- alumiinifoliota
- leivinpaperia
- Esikypsennä perunat sekä reilut porkkana- ja naurispalat keittämällä ne suolalla maustetussa vedessä kovan kypsiksi.
- Leikkaa foliosta ja leivinpaperista neljä palaa nyyttejä varten.
- Kostuta leivinpaperit ja aseta foliopalojen päälle.
- Jaa perunat kokonaisina tai isoimmat halkaistuina leivinpaperi-folioarkkien päälle. Lisää varsineen pilkottu varhaissipuli ja lopuksi juurespalat.
- Lusikoi jokaiseen nyyttiin hieman voita tai laadukasta öljyä ja lirauta tilkka valkoviiniä.
- Sulje nyytit tiiviisti ja nosta grilliritilälle noin 12 minuutiksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet