Hae reseptiä

Chilisuklaa-perunaleivokset

Chilisuklaa-perunaleivokset
Annosmäärä
Ohje
  • 300 g keitettyjä perunoita
  • 200 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl siirappia
  • 3.5 dl vehnäjauhoja (kolmannes voi olla hiivaleipä- tai spelttijauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 0.25 tl suolaa
Lisäksi
  • 170 g chili- tai taloussuklaata (kuorrute)
  • 1.5 dl ranskankermaa (kuorrute)
  • koristeeksi mantelirouhetta
  • Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen, kooltaan noin 20 x 30 cm:n vuokaan.
  • Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ranskankerma . Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
  • Levitä suklaaseos jäähtyneen levyn pinnalle. Ripota päälle mantelirouhetta.
  • Siirrä kuorrutettu kakkulevy mielellään jääkaappiin ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.

Vinkki:
Taikinamäärä on sopiva myös irto- ja/tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit