Chilisuklaa-perunaleivokset
Annosmäärä
Ohje
- 300 g keitettyjä perunoita
- 200 g rasiamargariinia
- 1.5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl siirappia
- 3.5 dl vehnäjauhoja (kolmannes voi olla hiivaleipä- tai spelttijauhoja)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 0.25 tl suolaa
- 170 g chili- tai taloussuklaata (kuorrute)
- 1.5 dl ranskankermaa (kuorrute)
- koristeeksi mantelirouhetta
- Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen, kooltaan noin 20 x 30 cm:n vuokaan.
- Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ranskankerma . Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
- Levitä suklaaseos jäähtyneen levyn pinnalle. Ripota päälle mantelirouhetta.
- Siirrä kuorrutettu kakkulevy mielellään jääkaappiin ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
Vinkki:
Taikinamäärä on sopiva myös irto- ja/tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit