Hae reseptiä

Bataatti-omenavuoka

Annosmäärä
Ohje
  • 700 g bataattia
  • 50 g rasiamargariinia
  • 2 vihreää omenaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0.75 dl fariinisokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • suolaa
  • Kuori bataatit, puolita ja viipaloi noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Kuori omenat ja lohko ne 4 – 5 osaan.
  • Sekoita sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Lado voideltuun vuokaan puolet bataattilohkoista. Ripottele päälle suolaa ja puolet sokeriseoksesta sekä muutama nokare voita.
  • Lado seuraavaksi vuokaan ensin omenalohkot ja sitten loput bataatit. Ripota päälle suolaa ja loppu sokeriseoksesta. Sirottele päällimmäiseksi kaurahiutaleet. Viimeistele voinokareilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lusikoi sen jälkeen vuoan pohjalle valunutta nestettä bataattien päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä.

Vinkit:
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi broileri- tai kalkkunaruoan kanssa. Vuoka sopii myös jälkiruoaksi vaikkapa vaniljajäätelön kera tarjottuna. Jälkiruuaksi valmistettaessa voi sokerin määrää hieman lisätä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet