Bataatti-omenavuoka
Annosmäärä
Ohje
- 700 g bataattia
- 50 g rasiamargariinia
- 2 vihreää omenaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0.75 dl fariinisokeria
- 0.5 tl kanelia
- 0.25 tl muskottipähkinää
- suolaa
- Kuori bataatit, puolita ja viipaloi noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Kuori omenat ja lohko ne 4 – 5 osaan.
- Sekoita sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Lado voideltuun vuokaan puolet bataattilohkoista. Ripottele päälle suolaa ja puolet sokeriseoksesta sekä muutama nokare voita.
- Lado seuraavaksi vuokaan ensin omenalohkot ja sitten loput bataatit. Ripota päälle suolaa ja loppu sokeriseoksesta. Sirottele päällimmäiseksi kaurahiutaleet. Viimeistele voinokareilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lusikoi sen jälkeen vuoan pohjalle valunutta nestettä bataattien päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä.
Vinkit:
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi broileri- tai kalkkunaruoan kanssa. Vuoka sopii myös jälkiruoaksi vaikkapa vaniljajäätelön kera tarjottuna. Jälkiruuaksi valmistettaessa voi sokerin määrää hieman lisätä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet