Hae reseptiä

Arabialainen kasviskeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 200 g purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 porkkana (ja/tai palsternakkaa)
  • 2 perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 l vettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 4dl)
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl harissaa tai muuta chilitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
Lisäksi
  • 1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Viipaloi sipuli, purjo ja herkkusienet. Kuutioi porkkana, mahdollinen palsternakka ja perunat.
  • Kuumenna öljytilkka kattilassa ja hauduta siinä sieniä, sipuleita, tomaattisosetta, paprikajauhetta ja korianteria miedolla lämmöllä.
  • Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää ne sekä vesi, tomaattimurska, basilika, laakerinlehdet ja chilitahna sekä sitruunamehu kattilaan.
  • Hauduta 25 minuuttia. Lisää juures- ja perunakuutiot sekä kuivatut tomaatit ja hauduta 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja jatka hauduttamista kymmenisen minuuttia.
  • Lisää lopuksi oliivit, tuore persilja ja oliiviöljy.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet