Arabialainen kasviskeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 keskikokoinen sipuli
- 200 g purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g herkkusieniä
- 2 porkkana (ja/tai palsternakkaa)
- 2 perunaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 dl punaisia linssejä
- 1 l vettä
- 1 tlk tomaattimurskaa (à 4dl)
- 2 rkl tuoretta basilikaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl harissaa tai muuta chilitahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
- 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- Viipaloi sipuli, purjo ja herkkusienet. Kuutioi porkkana, mahdollinen palsternakka ja perunat.
- Kuumenna öljytilkka kattilassa ja hauduta siinä sieniä, sipuleita, tomaattisosetta, paprikajauhetta ja korianteria miedolla lämmöllä.
- Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää ne sekä vesi, tomaattimurska, basilika, laakerinlehdet ja chilitahna sekä sitruunamehu kattilaan.
- Hauduta 25 minuuttia. Lisää juures- ja perunakuutiot sekä kuivatut tomaatit ja hauduta 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja jatka hauduttamista kymmenisen minuuttia.
- Lisää lopuksi oliivit, tuore persilja ja oliiviöljy.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet