Ahven-kasvisvokki
Annosmäärä
Ohje
- 400 g ahvenfileitä
- 2 perunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynttä
- 2 porkkanaa
- 200 g parsakaalia
- 200 g sieniä esim. herkkusieniä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- ripaus chilijauhetta
- Nypi ahvenfileistä ruodot pois ja leikkaa fileet suikaleiksi.
- Puhdista kasvikset ja leikkaa kuoritut perunat, sipuli, valkosipuli ja porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja sienet ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljy vokkipannulla tai suuressa paistinpannussa ja kypsennä ensin perunasuikaleet melkein kypsiksi, noin viitisen minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja loput kasvikset ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti.
- Tarkista, että myös peruna on kypsää. Siirrä kasvikset pannun reunalle, lisää tarvittaessa öljyä ja kypsennä varovasti ahvensuikaleita pari minuuttia.
- Sekoita kasvikset ahvensuikaleiden joukkoon.
- Yhdistä soijakastike, sitruunamehu ja mausteet keskenään, kaada mausteseos vokkipannulle, sekoita varovasti ja tarjoa ruoka heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit