Hae reseptiä

Fenkoli-maissikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 fenkoli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 8 dl vettä
  • 200 g tuoreita tai pakastemaissinjyviä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
  • 0.5 tl mustapippuria rouhittuna
  • suolaa
  • kirveliä tai persiljaa
  • Leikkaa fenkoli neljään osaan ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli.
  • Kuullota fenkolia, porkkanoita ja sipulia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  • Lisää maissi, kesäkurpitsa, hienonnetut valkosipulinkynnet, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää valmiin keiton pinnalle kirveli- tai persiljasilppua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
 

Luokka:

Juurekset, Keitot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät