Hae reseptiä

Dippivihannekset

Dippivihannekset
Annosmäärä
Ohje
  • 2 kpl keltaista paprikaa
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 kpl kurkku
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 1 kpl kukkakaali
Kastike
  • 1 prk kevytkermaviiliä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 0.5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.
  • Huuhdo vihannekset hyvin vedellä.
  • Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat.
  • Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 – 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat.
  • Asettele kasvikset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.

Vinkki:
Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät