Borssi
Annosmäärä
Ohje
- 1 valkokaali (à 600g)
- 5 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 2 sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai kasvis- tai lihafondia
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynttä
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 tl sokeria
- tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 400 g pannulla paahdettua jauhelihaa tai makkaraa (jos haluat)
- Suikaloi puhdistettu kaalinkerä. Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi punajuuret, porkkanat, palsternakka ja selleripala. Kuori ja lohko sipulit.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuumenna ensin punajuuri- ja selleriraasteita parin minuutin ajan. Lisää kaalisuikaleet, palsternakka- ja porkkanaraasteet sekä sipulilohkot.
- Lisää vesi ja muut keiton ainekset. Keitä 30 – 40 minuuttia. Lisää keittoon halutessasi kypsää, maustettua jauhelihaa tai paahdettua, paloiteltua makkaraa, esimerkiksi nakkeja. Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.
Vinkki: Tarjoa lisäksi ruisleipää: voitele leipäviipaleet, kasta pinta hienonnettuun ruohosipuliin tai tilliin ja peitä pinta keitetyillä perunaviipaleilla asettelemalla niitä leivälle runsaasti limittäin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Keitot, Liha, sisäelimet, makkarat, Vegetaariset ohjeet