24 h -salaatti
Annosmäärä
Ohje
- 600 g lantturaastetta
- 2 raastettua porkkanaa
- 1 vihreä chili
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 sipuli
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
- 0.5 tl sinappijauhetta
- mustapippuria, suolaa
- Huuhtele ja puolita chili. Poista sisäseinämät ja siemenet ja hienonna veitsellä.
- Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita marinadin ainekset pieneen, kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin.
- Yhdistä kulhoon juuresraasteet, hienonnettu chili sekä sipuli- ja lehtiselleriviipaleet. Kaada joukkoon marinadi ja nostele kahdella haarukalla niin, että marinadi levittyy hyvin.
- Anna salaatin marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan. Tarjoa liha- tai makkararuokien lisäkkeenä.
- Huom. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä 1– 2 viikkoa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät