Hae reseptiä

Kanagumbo

Annosmäärä
Ohje
  • 3 maustamatonta broilerinrintafeetä
  • 120 g pekoniviipaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl cajunmaustetta
  • 3 sipulia
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 vihreä paprika
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 isoa tomaattia
  • 5 dl lihalientä
  • maun mukaan suolaa
  • pinnalle hienonnettua korianteria ja lehtipersiljaa
  • Paista viipaloitu broileri ja pekonisuikaleet kookkaassa kasarissa.
  • Ripottele päälle jauhot ja paista voimakkaasti seosta käännellen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Lisää cajunmauste.
  • Lisää pilkotut kasvikset ja lihaliemi, kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan.
  • Koristele tuorein yrtein ja tarjoa gumbon kanssa keitettyä riisiä.

Vinkki:
Gumbo on paksu muhennos tai keitto, jonka raaka-aineiksi käyvät myös äyriäiset, kala, erilaiset lihat ja mausteiset makkarat. Louisianassa suosittu gumbon raaka-aine ovat myös sammakonreidet.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät