Kanagumbo
Annosmäärä
Ohje
- 3 maustamatonta broilerinrintafeetä
- 120 g pekoniviipaleita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl cajunmaustetta
- 3 sipulia
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 vihreä paprika
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 4 isoa tomaattia
- 5 dl lihalientä
- maun mukaan suolaa
- pinnalle hienonnettua korianteria ja lehtipersiljaa
- Paista viipaloitu broileri ja pekonisuikaleet kookkaassa kasarissa.
- Ripottele päälle jauhot ja paista voimakkaasti seosta käännellen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Lisää cajunmauste.
- Lisää pilkotut kasvikset ja lihaliemi, kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan.
- Koristele tuorein yrtein ja tarjoa gumbon kanssa keitettyä riisiä.
Vinkki:
Gumbo on paksu muhennos tai keitto, jonka raaka-aineiksi käyvät myös äyriäiset, kala, erilaiset lihat ja mausteiset makkarat. Louisianassa suosittu gumbon raaka-aine ovat myös sammakonreidet.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät