Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike
Annosmäärä
Ohje
- 4 kpl marinoimatonta kalkkuna- tai broilerinfileepihviä
- 8 dl karviaismarjoja
- 0.5 tl rouhittua pippuria
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl (makeaa chilikastiketta)
- 1 dl ruoka- tai kevytkermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- (suolaa)
- 1 tl sokeria
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- Pane kalkkuna- tai broileripihvit laakean vadin tai kulhon pohjalle.
- Survo karviaismarjat ja mausta survos pippurilla ja soijakastikkeella sekä halutessasi chilikastikkeella.
- Kaada seos pihveille ja siirrä pihvit peitettyinä marinoitumaanjääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Käännä pihvejä ainakin kerran marinoimisen aikana.
- Nosta pihvit marinadista ja paista nopeasti paistin- tai vokkipannussa kauniin ruskeiksi.
- Kaada marinadi pannulle pihvien sekaan ja hauduta pihvit kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuutin ajan.
- Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpiminä.
- Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja kaada karviaismarjaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Keitä muutama minuutti.
- Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää hiukan kermaa.
- Tarkista maku. Pyöristä makua sokerilla ja sekoita joukkoon timjami.
- Kaada kastike pihveille tai tarjoa kastike erikseen.
Vinkki: Voit myös grillata pihvit ja keittää kastikkeen erikseen kattilassa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Kastikkeet ja marinadit, Pannulla paistetut ruoat