Hae reseptiä

Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike

Annosmäärä
Ohje
  • 4 kpl marinoimatonta kalkkuna- tai broilerinfileepihviä
  • 8 dl karviaismarjoja
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl (makeaa chilikastiketta)
  • 1 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • (suolaa)
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • Pane kalkkuna- tai broileripihvit laakean vadin tai kulhon pohjalle.
  • Survo karviaismarjat ja mausta survos pippurilla ja soijakastikkeella sekä halutessasi chilikastikkeella.
  • Kaada seos pihveille ja siirrä pihvit peitettyinä marinoitumaanjääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Käännä pihvejä ainakin kerran marinoimisen aikana.
  • Nosta pihvit marinadista ja paista nopeasti paistin- tai vokkipannussa kauniin ruskeiksi.
  • Kaada marinadi pannulle pihvien sekaan ja hauduta pihvit kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuutin ajan.
  • Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpiminä.
  • Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja kaada karviaismarjaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Keitä muutama minuutti.
  • Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää hiukan kermaa.
  • Tarkista maku. Pyöristä makua sokerilla ja sekoita joukkoon timjami.
  • Kaada kastike pihveille tai tarjoa kastike erikseen.

Vinkki: Voit myös grillata pihvit ja keittää kastikkeen erikseen kattilassa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Kastikkeet ja marinadit, Pannulla paistetut ruoat