kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

(kuudelle)

4 perunaa (jauhoinen lajike)
2 palsternakkaa
2 punajuurta
öljyä
suolaa
chilijauhetta
paprikajauhetta

Valkosipulidippi:
2 kookasta valkosipulia tai 3 pienempää
0,5 dl öljyä
n. 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
suolaa

TapasjuureksetPese perunat ja kuori palsternakat ja punajuuret. Leikkaa juurekset lohkoiksi.
Levitä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle kukin omaan ryhmäänsä.
Kaada päälle öljyä, ripottele suolaa ja reilusti chili- sekä paprikajauhetta. Sekoita hieman.
Nosta juuresten päälle kokonaiset kuorimattomat valkosipulit.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Kuori kypsät valkosipulit. (Kuoret irtoavat helposti kypsistä sipuleista. Myös maku on muuttunut miedommaksi ja aromaattisemmaksi.)
Hienonna kynnet öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Lisää kermaviili ja suolaa.
Tapas-juurekset sopivat niin lisäkkeeksi kuin naposteluunkin.
 

 

vaaka