kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

(kuudelle)

6 pienehköä naurista
vettä
suolaa

Sienimuhennos:

n. 0,5 -1 l tuoreita siitakesieniä tai metsäsieniä
3 rkl öljyä
4 rkl vehnäjauhoa
100 g silputtua ruohosipulia tai purjosipulia
2,5 dl maitopohjaista kasvirasvasekoitetta
2,5 dl rasvatonta maitoa
suolaa
valkopippuria

Hienonna sienet pieniksi kuutioiksi.
Paista sienet öljyssä pannulla.
Lisää ruohosipuli ja vehnäjauhot.
Lisää neste vähitellen ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä kunnes se sakenee ja jauhot kypsyvät eli 5-10 min. Mausta.
Kuori nauriit ja koverra niistä sisusta pois esim. palloraudalla.
Keitä nauriita muutama minuutti suolavedessä, nosta reikäkauhalla valumaan ja täytä muhennoksella.
Koristele sienisilpulla tai pienellä sienilakilla sekä tuoreilla ruohosipulin oksilla ja kukilla.

Vinkki: Tilkka konjakkia tai kuivaa sherryä kruunaa kastikkeen.

 

vaaka