kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

Kotimaiset Kasvikset ry:n Puoli kiloa päivässä -menenkinedistämiskampanjan tarkoituksena on saada suomalaiset syömään kasviksia eli vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä vähintään puoli kiloa eli kuusi kourallista päivässä.

Kasvisten runsas käyttö ylläpitää terveyttä ja vähentää monien sairauksien riskiä. Näiden lisäksi kasvisten käyttö ruoanvalmistuksessa lisää ruoan makua, herkullisuutta, monipuolisuutta ja värikkyyttä.

Lue lisää Puoli kiloa päivässä -kampanjasta

 

Terveyttä kasviksilla -kampanja on jo vuodesta 2000 lähtien ollut Kotimaiset Kasvikset ry:n, Suomen Sydänliiton ja Suomen Syöpäyhdistyksen yhteinen terveyskampanja.

Erityisteemoina kampanjassa ovat riittävä kasvisten syöminen osana monipuolista ruokavaliota, kunnon välipala ja terveyttä edistävä ateriarytmi. Kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja nuoret. Kampanjaan liittyvät toimenpiteet tapahtuvat pääasiallisesti kouluympäristössä opetus-,neuvonta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisten tuella.

Kampanjaan liittyy kasvistapahtumia alakouluissa, www.terveyttakasviksilla.fi -nettisivuilla oleva tulostettava, ladattava tai tilattava opetusaineisto luokan-, terveystiedon ja kotitalousopettajille sekä terveydenhoitoalan ammattilaisille sekä muuta vaihtuvaa materiaalia kuten aiheeseen liittyviä julisteita ja oppaita.   


Teemaviikot

Kasvisten teemaviikoilla nostetaan kuukausittain esiin sesongin yksittäinen kasvis tai kasvisryhmä. Teemaviikkojen tarkoituksena on lisätä kyseisen tuotteen tunnettuutta ja edistää sen käyttöä kotitalouksissa. Kasviksesta tehdään tiedote lehdistölle, jossa kerrotaan käyttövinkkejä sekä annetaan muutama ajankohtainen ruokaohje.

Kukille on omat teemaviikkonsa tai teemapäivänsä.
Kasvisten ja kukkien teemaviikot vuonna 2012

 

vaaka