kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

(kuudelle)

2 pitaleipää
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl silputtua tilliä
1 tlk (n.375g) tonnikalaa (vedessä) valutettuna
50 g pinaatin lehtiä (tuoreita) tai rucolan lehtiä
1 isohko tomaatti viipaleina
rouhittua mustapippuria

Halkaise pitaleivät.
Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja tilli.
Levitä seos pitaleivän alaosalle. Lisää valutettu tonnikala, pinaatti tai rucola ja tomaattiviipaleet, mausta ja aseta yläosa paikoilleen.
Grillaa pitaleivät voileipägrillissä 3-4 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.
Voit myös paistaa pitaleivät paistinpannulla:
Kuumenna tilkka öljyä, nosta leivät pannulle ja aseta niiden päälle paino (esim. lautanen). Paista molemmin puolin 3-4 min tai kunnes pinta on ruskettunut.

Vinkki: voit leikata pitaleivän pieniksi paloiksi ja tikuttaa palat, jolloin ne on helppo syödä.

 

vaaka