kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

RAMBUTAN (Nephelium lappaceum)

Rambutan on saksanpähkinän kokoinen hedelmä, jonka peittää muutaman senttimetrin mittaisilla pehmeillä piikeillä verhottu nahkamainen kuori. Litsille läheistä sukua olevaan rambutania kutsutaan myös "karvaiseksi litsiksi".

Pelottavasta ulkonäöstä huolimatta rambutan on herkullinen hedelmä. Kuoren alla valkoinen, mehukas hedelmänliha ympäröi soikeaa kiveä. Kiveä ei syödä. Rambutanin maku on raikas ja aromaattinen. Rambutania syödään sellaisenaan, hedelmäsalaateissa tai käytetään itämaisten ruokien valmistukseen.

Rambutania säilytetään jääkaapissa +10 - +12 asteessa, muovipussissa, sillä hedelmät kuivuvat nopeasti. Rambutan tuottaa runsaasti etyleeniä.

 

vaaka