kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

PITAHAYA (Hylocereus triangularis)

Pitahaya on eräänlainen kaktushedelmä, jota viljellään Etelä-Amerikassa lähinnä Kolumbiassa.

Pitahaya-lajikkeita on sekä keltaisia että sinipunaisia. Keltaisen hedelmäliha on vähän hyytelömäinen, väriltään vihreän harmaa; punaisen hedelmäliha on valkeaa tai aniliininpunaista.

Hedelmän maku on aromikas, vähän makea. Hedelmä halkaistaan tai lohkotaan ja syödään lusikalla puolikkaasta. Sopii myös hedelmäsalaatteihin sekä eksoottiselle hedelmälautaselle muiden eksoottisten hedelmien seuraan.

Pienet mustat siemenet ovat syötäviä; paksua kuorta ei syödä.

Pitahayaa säilytetään viileässä +8 - +12 asteessa. Raakaa hedelmää voi säilyttää myös huoneenlämmössä, jossa se myös kypsyy nopeasti.

 

vaaka