kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

JAKKIHEDELMÄ (Artocarpus heterophyllus)

Jakkihedelmä on kotoisin Intiasta, josta se on levinnyt Kaakkois-aasiaan ja Arfikkaan, Amerikkaan ja Australiaan.

Kooltaan hedelmä on suuri soikea ja hieman epäsymmetrinen, jopa 50 kiloa painava. Sen kuori on vahva ja röpelöinen.

Syötävä malto on keltaista, mehukasta ja maistuu makeanhappoiselta.

Hedelmän pitkulaiset vaaleanruskeat siemenet voi syödä keitettynä, friteerattuna tai paahdettuna.

Jakkihedelmän liha on makeaa ja aromaattista. Sitä käytetään sellaisenaan sitruunan tai limen mehulla maustettuna, keittoihin, jälkiruokiin, maitopohjaisiin juomiin ja hedelmäsalaatteihin.

Jakkihedelmää säilytetään +12 - +13 asteessa. Tuottaa etyleeniä.

 

vaaka