kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

Aamu- tai iltapäivällä tarjottavat kokouskahvit ovat välipaloja, joten energian ja rasvan määrän tulisi jäädä niissä vähäiseksi. Aamupäivätarjoiluun sopivat raikkaat mehut, kasvikset ja voileivät pasteijan tai voisarven sijaan.

Kokousvieraat arvostavat kauden raikkaita tuotteita. Uudet perunat, retiisit, herneet, kirsikkatomaatit, kukkakaali ja porkkanat ovat helppoja tarjoiltavia valmiiksi leikattuina suupaloina.

Jos juuresvati joudutaan valmistamaan etukäteen, se kannattaa peittää tuorekelmulla ja säilyttää jääkaapissa. Jos kuoritut juurekset pääsevät kuivahtamaan pinnalta, suihkuta ne tai sivele pullasudilla vettä kuoritun pinnan päälle. Suositeltavampaa kuitenkin olisi, että valmiiksi kuoritut ja pilkotut kasvikset säilytetään kylmässä vedessä ja asetellaan vadille juuri ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotuksia:
Jumalainen kasvisleipä
Rapeat kaalipihvit
Romanovin mansikat
Tomaatti-sardellibruschetta
Virkistävä jäinen hedelmäjuoma

 

vaaka