kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

  • Usein hedelmälohkot, kasvispalat tai marjat taikka kevyet marjajälkiruoat ovat riittävää tarjottavaa varsinkin iltapäivän kokouksissa lounaan jälkeen.
  • Näyttävyyttä kasvisten tarjoiluun saadaan rakentamalla vartaita. Vartaisiin voi pujotella erilaisia salaatteja, marjoja, hedelmälohkoja ja muita pehmeitä tai mehukkaita kasviksia. Esimerkiksi melonit sopivat hyvin, mutta varaa myös haarukoita melonin syöntiä varten.
  • Rasvaiset viinerit, muro- tai voitaikinaleivonnaiset voi korvata vähärasvaisemmilla vaihtoehtodoilla. Suosi ns. kotipullaa, pullapohjaista marjapiirakkaa tai marjaista kääretorttua.
  • Voileipä ja sen eri muunnokset ovat parempia vaihtoehtoja kuin rasvainen pasteija tai makeat syötävät. Levitä leiville hiven margariinia tai kasvirasvatuorejuustoa ja laita päälle vähärasvaista leikkelettä, kalaa, kanaa tai lihaa sekä runsaasti salaattia, kurkkua, tomaattia, hedelmäpaloja tai kasvisraasteita
  • Tarjoa kahvin lisäksi juomavaihtoehtoina teetä tai marja-/tuoremehua, sekä aina myös vettä
  • Ota huomioon vieraittesi mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot: Vältä pähkinöitä, selleriä ja muita herkästi allergisovia tuotteita ja tee maitopohjaiset ruoat vähälaktoosisiksi. Varmista, että osa ruokatarjoilusta on gluteenitonta.

Ruokatarjoilua kevyemmin

  • Unohda kermainen janssoninkiusaus, valkosipuliperunat, juustokuorrutetut paistokset tai runsasjuustoiset pitsat, tarjoa kevyempiä ja vähäsuolaisempia vaihtoehtoja.
  • Tarjoa lisäkkeenä tuoreita salaatteja tai raasteita
  • Tarjoa salaatinkastikkeet erikseen
  • Jälkiruokana hedelmiä tai marjoja sellaisenaan tai kevyiksi herkuiksi valmistettuina
  • Leipänä erilaisia täysjyväleipiä, mielellään vähäsuolaisina vaihtoehtoina
  • Levitteenä kasvimargariinia
  • Maidosta ja piimästä rasvaton vaihtoehto. Kahvin kanssa maitoa kermaan sijaan

 

vaaka