24 h -salaatti

24 h -salaatti

24 h -salaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 600 g lantturaastetta
  • 2 raastettua porkkanaa
  • 1 vihreä chili
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli

Marinadiin

  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 0.5 tl sinappijauhetta
  • mustapippuria, suolaa
Vaikeusaste

24 h -salaatti ohje

    • Huuhtele ja puolita chili. Poista sisäseinämät ja siemenet ja hienonna veitsellä.
    • Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
    • Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
    • Sekoita marinadin ainekset pieneen, kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin.
    • Yhdistä kulhoon juuresraasteet, hienonnettu chili sekä sipuli- ja lehtiselleriviipaleet. Kaada joukkoon marinadi ja nostele kahdella haarukalla niin, että marinadi levittyy hyvin.
    • Anna salaatin marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan. Tarjoa liha- tai makkararuokien lisäkkeenä.
    • Huom. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä 1– 2 viikkoa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry