Alsacen lanttu-possupata

Alsacen lanttu-possupata

Alsacen lanttu-possupata

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 180 g pekonia
  • 1 porsaan sisä- tai ulkofilee (à 500g)
  • tilkka soijakastiketta tai balsamicoa
  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lanttu
  • 4 oksaa timjamia
  • 4 dl vettä
  • 1.5 rkl lihafondia
  • 2 dl valkoviiniä
  • mustapippuria
  • suolaa
Vaikeusaste

Alsacen lanttu-possupata ohje

    • Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi lanttu.
    • Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne hieman saavat väriä. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin. Mausta soijakastikkeella tai balsamietikalla sekä suolalla ja pippurilla.
    • Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.
    • Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
    • Mausta ja tarkista maku.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry