Ahven-kasvisvokki

Ahven-kasvisvokki

Ahven-kasvisvokki

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g ahvenfileitä
  • 2 perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g parsakaalia
  • 200 g sieniä esim. herkkusieniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • ripaus chilijauhetta
Vaikeusaste

Ahven-kasvisvokki ohje

    • Nypi ahvenfileistä ruodot pois ja leikkaa fileet suikaleiksi.
    • Puhdista kasvikset ja leikkaa kuoritut perunat, sipuli, valkosipuli ja porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja sienet ohuiksi viipaleiksi.
    • Kuumenna öljy vokkipannulla tai suuressa paistinpannussa ja kypsennä ensin perunasuikaleet melkein kypsiksi, noin viitisen minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja loput kasvikset ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti.
    • Tarkista, että myös peruna on kypsää. Siirrä kasvikset pannun reunalle, lisää tarvittaessa öljyä ja kypsennä varovasti ahvensuikaleita pari minuuttia.
    • Sekoita kasvikset ahvensuikaleiden joukkoon.
    • Yhdistä soijakastike, sitruunamehu ja mausteet keskenään, kaada mausteseos vokkipannulle, sekoita varovasti ja tarjoa ruoka heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry