Juurespyttipannu

Juurespyttipannu

Juurespyttipannu

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 perunaa
  • 1 kyssäkaali tai pieni lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl margariinia
  • 100 g herkkusieniä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl hienoksi hakattua persiljaa

Lisäksi

  • 1 dl (kevyt)ranskankermaa
  • 2 tl tomaattisosetta
  • ripaus suolaa
Vaikeusaste

Juurespyttipannu ohje

    • Kuori juurekset ja sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini. Lisää pilkotut juurekset ja sipuli ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin tunnin ajan.
    • Viipaloi herkkusienet ja lisää juuresten joukkoon. Lisää lämpöä ja kuumenna, kunnes sienetkin paistuvat.
    • Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle hakattua persiljaa. Tarjoa pyttipannun kanssa ranskankermaa johon on sekoitettu joukkoon tomaattisosetta ja ripaus suolaa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry