Intialainen perunapannu

Intialainen perunapannu

Intialainen perunapannu

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 kpl kiinteämaltoista perunaa
  • 1 kpl pieni kukkakaali
  • 1 kpl punasipuli
  • 3 kpl lehtisellerin vartta
  • öljyä
  • 2 rkl currytahnaa tai 3 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (tuoretta chiliä ohuina suikaleina)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
Vaikeusaste

Intialainen perunapannu ohje

    • Pese perunat ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 10 - 15 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi.
    • Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi, hienonna punasipuli ja viipaloi lehtiselleri. Kuumenna paistokasarissa tai vokkipannulla öljy. Lisää currytahna ja paprikajauhe (ja chili). Kuumenna mausteita hetki pannussa.
    • Lisää perunakuutiot ja pienet kukkakaalin nuput muutamassa erässä. Kääntele kasviksia muutaman kerran paistamisen aikana. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa vielä lehtiselleriviipaleet ja sipulikuutiot.
    • Kypsennä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet. Lisää kookoshiutaleet ja suola. Kuumenna.
    • Koristele valmis ruoka hienonnetulla korianterilla.
    • Mausteisia perunoita voi tarjota broilerin lisäkkeenä tai sinällään kasvisruokana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry