Aasialainen kaali-viherpapusalaatti

Aasialainen kaali-viherpapusalaatti

Aasialainen kaali-viherpapusalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 100 g keräkaalia
  • 1 porkkana
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
Vaikeusaste

Aasialainen kaali-viherpapusalaatti ohje

    • Suikaloi tai raasta kaali ja porkkana. Höyrytä tai keitä pakastepapuja minuutin ajan ja jäähdytä pavut nopeasti, esimerkiksi kylmässä vedessä tai jäiden päällä.
    • Sekoita öljy, omenaviinietikka ja suola kaalin ja porkkanan joukkoon huolellisesti. Lisää pavut ja persilja ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
  1. Vinkki: Voit tarjota salaatin lisäksi paahdettuja auringonkukansiemeniä:
    2 dl auringonkukansiemeniä
    2 rkl soijakastiketta
    Paahda siemeniä 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes siemenissä on kauniin ruskea värisävy. Otettuasi siemenet uunista sekoita niihin mausteeksi soijakastiketta. Sekoita hyvin ja ripota salaatin pinnalle tai tarjoa erikseen.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry