Bataatti-omenavuoka

Bataatti-omenavuoka

Bataatti-omenavuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 700 g bataattia
  • 50 g rasiamargariinia
  • 2 vihreää omenaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0.75 dl fariinisokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • suolaa
Vaikeusaste

Bataatti-omenavuoka ohje

    • Kuori bataatit, puolita ja viipaloi noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Kuori omenat ja lohko ne 4 - 5 osaan.
    • Sekoita sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Lado voideltuun vuokaan puolet bataattilohkoista. Ripottele päälle suolaa ja puolet sokeriseoksesta sekä muutama nokare voita.
    • Lado seuraavaksi vuokaan ensin omenalohkot ja sitten loput bataatit. Ripota päälle suolaa ja loppu sokeriseoksesta. Sirottele päällimmäiseksi kaurahiutaleet. Viimeistele voinokareilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
    • Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lusikoi sen jälkeen vuoan pohjalle valunutta nestettä bataattien päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä.
  1. Vinkit:
    Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi broileri- tai kalkkunaruoan kanssa. Vuoka sopii myös jälkiruoaksi vaikkapa vaniljajäätelön kera tarjottuna. Jälkiruuaksi valmistettaessa voi sokerin määrää hieman lisätä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry